بسم الله الرحمان الرحیم

ساخت وبلاگ

1-عوامل فلاح و رستگارى

خداى سبحان عامل فلاح و رستگارى و پيروزى و نجات انسان را سه چيز مى شمرد :

قَدْ أَفْلَحَ مَن تَزَكَّى، و ذکر اسم ربه فصلى /سوره اعلى ، آيه 14 و 15

مسلما رستگار مى‌شود کسى که خود را تزکيه کند و نام پروردگارش را به ياد آورد و نماز بخواند.

2-نجات از شعله‌هاى نوزده گانه آتش

عبدالله بن مسعود گويد: هر که خواهد از شعله‌هاى نوزده گانه آتش دوزخ نجات يابد،بسم الله الرحمن الرحيمگويد، زيرابسم الله الرحمن الرحيمنوزده حرف است و خداوند تعالى هر حرفى را سپرى در برابر يکى از آن شعله ها قرار مى دهد.

 

3-آغاز هر کار با نام خدا

رسول اکرم صلي الله عليه و آله فرمود:هر امر خطيرى اگر بابسم الله الرحمن الرحيمآغاز نشود، آن امر ناقص و ناتمام خواهد ماند.

 

4-جواز بهشت

رسول اکرم صلي الله عليه و آله فرمود: هيچ کس به بهشت در نيايد مگر با جوازبسم الله الرحمن الرحيمبه اين گونه:

بسم الله الرحمن الرحيماين نوشته‌اى است از سوى خداوند ويژه فلان پسر فلان ، او را در بهشت به جايگاه بلندى وارد سازيد که شاخه هاى ميوه آن آويخته و نزديک و در دسترس ‍ باشد.

 

5-اسم اعظم خداوند

امام رضا عليه السلام فرمودند:بسم الله الرحمن الرحيمبه اسم اعظم (خداوند) از سياهى چشم به سفيدى آن نزديکتر است.

 

6-معنى بسم

على بن حسن بن فضال به نقل از پدرش مى گويد: از حضرت امام رضا عليه السلام تفسيربسم الله الرحمن الرحيمرا پرسيدم .

حضرت فرمود: گوينده که مى گويد: بسم معنايش اين است که : سمه‌اى از سمه‌هاى خداى را که همان عبادت است بر خود مى‌گذارم .

گفت :

عرض ‍ کردم : سمه چيست ؟ فرمود: يعنى علامت و نشانه.

 

7-تفسير بسم الله

حضرت امام حسن عسکرى عليه السلام در تفسيربسم الله الرحمن الرحيم فرموده است : اوست خدايى که تمام آفريدگان در مواقع نيازمندى ها و گرفتارى ها و شدايد به هنگام قطع اميد و گسستن اسباب از همه آنان که پايين از او، و غير اويند، او را معبود خويش گرفته و به نيايش وى آهنگ مى کنند و مى گويند:

بسم الله الرحمن الرحيم يعنى در تمام امور و کارهايم از خدايى که عبادت و پرستش تنها شايسته و سزاوار اوست ، کمک و يارى مى طلبم خدايى که چون دست فريادرس خواهى به سويش گشوده گردد، به فرياد رسد. ذات مقدسى که چون از سر صدق خوانده شود اجابت فرمايد.

 

8-ترک نام خدا

از ابن عباس (ره ) منقول است که گفت :هر کس بسم الله الرحمن الرحيم را ترک کند، محققا آيه اى از کتاب خداى تعالى را ترک گفته است.

امام رضا عليه السلام فرمودند: بسم الله الرحمن الرحيم به اسم اعظم (خداوند) از سياهى چشم به سفيدى آن نزديکتر است.

 

9-نشانه هاى مؤمن

امام حسن عسکرى عليه السلام فرمودند: علامات مؤمن پنج چيز است:

1-نماز پنجاه و يک رکعت در شبانه روزى از فريضه و نافله گزاردن ،

2-انگشتر بر دست راست کردن ،

3-بعد از نماز جبين را به خاک در سجده گذاشتن ،

4-بسم الله الرحمن الرحيمرا بلند گفتن ،

5-زيارت اربعين را خواندن

 

10-گريز شيطان

پيغمبر گرامى خدا صلي الله عليه و آله فرمود:هرگاه بنده بسم الله الرحمن الرحيمرا قرائت کند، شيطان از وى بگريزد.

 

11-بسم الله هنگام نامه نوشتن

امام صادق عليه السلام مى فرمايد: در نامه ها نوشتن "بسم الله الرحمن الرحيم" را ترک مکن ، اگر چه پس از آن شعر باشد.

 

12-طرز نگارش بسم الله

امام صادق عليه السلام فرمود : بسم الله الرحمن الرحيمرا به بهترين خط بنويس و باء آن را کشيده قرار مده ، تا (بتوانى ) سين را بلند و کشيده بنويسى.

 

13-گفتن بسم الله در همه امور

از امام صادق عليه السلام روايت شده است که چنين فرمودند:

هر گاه يکى از شما وضو گيرد و يا بخورد و يا بياشامد و يا لباسى بپوشد، سزاوار است که بسم الله الرحمن الرحيمبگويد، پس اگر چنين نکند شيطان در آن شرکت خواهد کرد.

 

14-شروع هر سوره با بسم الله

بيهقى در کتاب شعب از احمد بن حنبل نقل کرده که گفت : هر که با هر سوره از قرآن کريم بسم الله الرحمن الرحيم نگويد، محققا يکصد و چهارده آيه از کتاب خدا را ترک گفته است.يعني بسم الله اول سوره‌هاي يک آيه محسوب شده و نخواندن آن موجب ترک يک آيه از آن سوره خواهد بود.

 

15-برخاستن از خواب، سر موقع

پيغمبر اکرم صلي الله عليه و آله فرمود: هر که بخواهد شب را به عبادت برخيزد، چون در بستر خود خوابيد بايد بگويد :بسم الله الرحمن الرحيم بار خدايا، مرا از مکر خود آسوده مدار و ياد خودت را فراموشم مکن و مرا در گروه غافلان مقرر منما، من برخيزم در ساعت کذا و کذا. و محققا خداى عزوجل بدو فرشته‌اى گمارد که او را همان ساعت بيدار کند.

 

16-هم غذا شدن شيطان

از پيغمبر اسلام صلي الله عليه و آله پرسيده شد: آيا شيطان با انسان چيزى مى خورد؟در پاسخ فرمودند: آرى ، بر سر هر سفره‌اى که بسم الله الرحمن الرحيم

گفته نشود، شيطان با آنان غذا مى خورد، و به اين جهت ، خداوند برکت را از آن سفره بر مى دارد.

 

17-نام خدا هنگام وضو

امام صادق عليه السلام فرمودند: کسى که هنگام وضو نام خدا را ببرد، تمام بدنش

پاک مى شود و اين کار کفاره گناهان بين دو وضو خواهد بود و کسى که نام خدا را نبرد، فقط آن مقدار از بدنش که آب به آن مى رسد پاک مى شود.

 

18-هنگام خواب

از رسول گرامى خدا صلي الله عليه و آله روايت شده است که فرمودند: هر گاه بنده در هنگام خواببسم الله الرحمن الرحيمبگويد، خداوند مى فرمايد:

فرشتگانم ! نفس کشيدنهايش را تا صبح حسنات به حساب آوريد و برايش بنويسيد.

 

19-هنگام سوار شدن

امام کاظم عليه السلام نقل مى نمايند که رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمودند:

اگر مردى سوار چهارپا شود و نام خدا را ببرد، فرشته‌اى پشت سر او سوار شده و او را تا هنگام پياده شدن محافظت مى نمايد.

 

20-قبل و بعد از غذا

از رسول اکرم صلي الله عليه و آله روايت شده است که فرمودند:

هيچ مردى نيست که خانواده خويش را گرد آورد و آن گاه سفره را پهن نمايد و آنان در آغاز خوردن

بسم الله الرحمن الرحيمو در پايان آن الحمد لله رب العالمين بگويند و سفره را بردارند، مگر آن که همگى مورد آمرزش قرار خواهند گرفت.

على عليه السلام فرمود:هنگامى که غذا مى خوريد، در آغاز آن بسم الله الرحمن الرحيم گفته شود و در انتهاى آن حمد خدا شود.

 

21-محافظت فرشتگان

رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: چنانچه آدمى در هنگام سوار شدن بر وسيله نقليه نام خدا را ببرد و بسم الله بگويد، فرشته‌اى براى محافظتش همراه گردد و او را تا زمانى که پياده شود، از هر حادثه اى نگاه مى‌دارد و اگر سوار شود و "بسم الله" نگويد، شيطان همراهى‌اش مى کند.

 

22-ذکر فاطمه زهرا (س)

بانوى دو عالم حضرت فاطمه زهرا عليها السلام فرمود :اين رطبها از نخلى است که خداوند در بهشت براى من نشانده ، آن هم بر اثر دعايى که پدرم به من آموخت و هر صبح و شام بر آن مواظبت دارم.

از او درخواست کردم که اين دعا را به من بياموزد، فرمود: اگر مى خواهى خدا را ملاقات کنى ، در حالى که از تو راضى باشد و اگر مى خواهى تا زنده هستى درد تب تو را فرا نگيرد، بر اين دعا مداومت کن.

بسم الله الرحمن الرحيم، بسم الله النور، بسم الله نور النور، بسم الله نور على نور، بسم الله الذى هو مدبر الامور، بسم الله الذى خلق النور من النور، الحمد لله الذى خلق النور من النور، و انزل النور على الطور فى کتاب مسطور، فى رق منشور، بقدر مقدور، على نبى محبور، الحمد لله الذى هو بالعز مذکور، و بالفخر مشهور، و على السراء و الضراء مشکور، و صلى الله على سيدنا محمد و آله الطاهرين.

بنام خداوند بخشنده مهربان ، به نام مبارک خدا که نور عالم است ، به نام مبارک خدا که نور نور عالم است ، به نام مبارک خدا که نور بالاى نور عالم است.

به نام مبارک خدا آن نام که مدبر امور عالم است ، به نام مبارک خدا آن نام که نور را از نور آفريد (يعنى عالم و آدم را از نور خود آفريد)، ستايش

خداوند را که نور (وجود عالم و نور جان آدم ) را از نور (جمال خود) آفريد و نور (تجلى خود) را بر طور سينا در کتاب مسطور تورات نازل کرد در صحيفه گشوده به قدرى که مقدر نمود بر پيغمبر عالم و صالح خود، ستايش خدا را که نزد تمام موجودات به عزت مذکور و فخر و جلالت معروف است و در حال آسايش و سختى ، بايد شکرگزار او بود. و درود خداوند بر سيد ما، حضرت محمد صلي الله عليه و آله و اهل بيت طاهرينش باد.

سلمان مى گويد: از روزى که اين دعا را تعليم گرفتم ، بيش از هزار کس از اهل مدينه و مکه را تعليم دادم و هر کس که تب او را فرا مى گرفت ، چون اين دعا را مى خواند، به امر خداى سبحان تب از او دور مى گشت.

خطبه 001-آغاز آفرینش آسمان و...  عجز انسان از شناخت ذات خدا...
ما را در سایت خطبه 001-آغاز آفرینش آسمان و...  عجز انسان از شناخت ذات خدا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hadislog بازدید : 166 تاريخ : پنجشنبه 7 دی 1396 ساعت: 22:04